Som en del af Teknicar kæden kan vi tilbyde hjælp til både finansiering og vejhjælp. Se mere på linkene herunder:

Teknicar vejhjælp

Hos dit lokale Teknicar værksted, har du mulighed for at tegne et vejhjælpsabonnement.

Abonnementet tilbydes til biler under 3.500 kg. totalvægt. Vejhjælp ydes til dansk indregistrerede køretøjer ved alle uheld, der forhindrer fortsat kørsel ved egen hjælp.

Du kan se priser og læse mere i vores Vejhjælp assistance-folder


Gode råd

Din aircondition skal plejes for at sikre holdbarheden, køleevnen og økonomien.

Forskel på aircondition- og klimaanlæg
Forskellen på et klimaanlæg og et airconditionanlæg er, at et klimaanlæg holder den temperatur du indstiller den til. Et airconditionanlæg køler bare luften, der pumpes ud i kabinen og du skal selv regulere temperaturen.

Vedligeholdelse
Vedligeholdes bilens aircondition ikke, kan det medføre tab af køleevne, bakteriedannelse og dårlig lugt. Disse udvikler sig langsomt, men har betydning for motorens ydeevne og økonomi.

Et anlæg taber kølemiddel i løbet af året og hvis mængden af kølemiddel bliver for lille, så bliver kølemidlet meget varmt hvilket betyder at olien slides.Det er med til at slide på anlægget og gøre det mindre effektivt.
Det er derfor vigtigt, at du får tjekket bilens aircondition og får justeret mængden af kølemiddel, så den er korrekt.
Det kan derfor være en god ide, at få et service på bilens aircondition- eller klimaanlæg.

Stoppede filtre
Du risikerer også at dine ruder dugger, hvis dine filtre er snavsede eller stoppede. Det kan også forårsage beskadigelse af ventalationsmotoren, men det giver også et dårligt indeklima i bilen.

Dit anlæg skal bruges både sommer og vinter
Dit aircondition- eller klimaanlæg skal bruges både sommer og vinter, ellers risikerer du at anlæggets pakninger bliver utætte eller at stemplet sætter sig fast. Et anlæg er meget kompleks og består også af en kompressor, der kræver smørelse. Smørelsen sker, når anlægget kører og det er derfor en god ide at bruge anlægget et par gange om ugen – også selvom det er koldt udenfor.


Hos Teknicar giver vi dig gerne gode råd med på vejen – også når det gælder dæk.

Dækmønster
Ifølge loven skal der være mindst 1,6 mm dækmønster på dine dæk til bilen.

Hos Teknicar anbefaler vi dog, at der er minimum 3 mm, da dækkene herefter mister sine egenskaber og giver en ringere køresikkerhed.
Nye dæk har et dækmønster på mellem 7 og 8 mm.

Læsning af dæk
Skal du have nye dæk, er det vigtigt, at du får de korrekte dæk til din bil.

Eksempel på aflæsning af dæk:
Hvis der f.eks. står 205/55R16 91V på dit dæk, kan det aflæses således:
205 er bredden på dækket i mm.
55 er profilen på dækket
16 er diameteren på fælgen og fortæller hvilken størrelse fælgeder du skal bruge
R viser, at dette er et radialdæk. Radialdæk er det mest normale
91 viser loadindexet. Dvs. hvor meget vægt dækket kan tåle
V er hastighedskoden og viser her, at dækket kan klare ca. 240 km/t

EU mærkning af dæk
EU mærkatet skal gøre det nemmere for jer som kunde at vurdere, hvilket dæk I ønsker at benytte ud fra følgende kriterier:

Brændstofsøkonomi
Reduktion af brændstofforbruget er, udover en økonomisk besparelse, ensbetydende med mindre udslip af CO2. Forskellen mellem de forskellige kategorier fra A (grøn) til G (rød), hvor kategori D ikke benyttes, betyder en besparelse eller øgning af brændstof på ca. 0,1 liter pr. 100 kørte km.

Vejgreb i vådt føre
Vejgreb på våd vej er en afgørende faktor for sikkerheden, og indikerer dækkenes evne til at standse bilen hurtigt på våde veje, og kan forklares med bremselængder. Forskellen imellem hver kategori svarer til en bremselængde på mellem en og to billængder (eller mellem 3 og 6 meter) når der bremses ved en hastighed på 80 km/time.

Støj
Her er der tale om støjniveauet fra dækkene udenfor kabinen, der måles i decibel. Jo flere sorte rammer der er fyldt ud på mærkaten, jo mere støjer dækkene.

Har du spørgsmål til læsning af dit dæk, EU mærkning eller andet, er du velkommen til at kontakte dit lokale Teknicar værksted.

Teknicar tilbyder finansiering af din værkstedsregning

Et Teknicar værksted betyder også muligheden for et godt samarbejde omkring finansiering.

Med et Teknicar Kort har du altid op til 60 dages omkostningsfri kredit og mulighed for OP TIL 12 måneders rentefri kredit. I samarbejde med Resurs Bank tilbyder dit lokale Teknicarværksted – muligheden for et Teknicar Kort.

Teknicar Kortet er måske en mulighed for dig, som selv ønsker at bestemme, hvordan du vil betale. Med et Teknicar Kort har du altid op til 60 dages kredit på dine køb, derefter beslutter du dig for, hvorvidt du ønsker at indbetale hele saldoen eller om du vil dele betalingen yderligere op.

Hvis du vælger 6 eller 12 månedlige afdrag er der ingen renter. Dine muligheder for betaling oplyses sammen med det første indbetalingskort, som du modtager måneden efter dit køb. Vælger du at indbetale hele beløbet, tillægges der ingen renter eller gebyrer.

Ansøgning om Teknicar kort

Du kan vælge at ansøge om Teknicar Kort, ved at trykke her
Beregn og se dine muligheder for betaling på dit specifikke køb, ved at trykke her

I tabellerne herunder kan du se eksempler på, hvad de månedlige omkostninger bliver med forskellige betalingsperioder. Alle seks løbetider er tilgængelige uanset købets størrelse, og vælges ved første indbetaling. Den månedlige mindstebetaling skal dog minimum udgøre kr. 150,00

Kreditramme kr. 1.000 – kr. 60.000. Evt. oprettelsesgebyr opkræves tilskrives kontoens saldo. Ovenstående eksempler er repræsentative. Standardiserede europæiske forbrugerkreditoplysning (SEF), tryk her. Almindelige kontobetingelser, tryk her.


Tips og Tricks

Her har vi samlet en række gode råd og tips til dig som bilejer. Vi har desuden samlet nogle nyttige links, som måske kan hjælpe dig i en travl hverdag. Du slipper på den måde for at lede flere steder efter det du har brug for!
Bilens lygter

Det er meget vigtigt for din sikkerhed i trafikken, at bilens lygter fungerer perfekt.

Baglygter skal f.eks. kunne ses på 300 m. afstand og der skal være mindst to røde stoplygter.
På bilen skal der være mindst 2 røde stoplygter – og de skal lyse kraftigere end baglygterne.

Hvis bilen er tungt læsset, er det vigtigt at justere lygternes niveau. Hvordan dette skal gøres på lige præcis din bil, kan du læse i bilens instruktionsbog.

Det kan være svært at vælge de rigtige pærer – lad Teknicar hjælpe dig med at vælge.

Bilens låse

Generelt er det altid en god idé, at smøre bilens låse. Til dette formål bør du bruge låseolie. Låseolie virker hurtigt og sikrer at låsen ikke fryser fast om vinteren.

Du skal være specielt opmærksom på dette problem, hvis du kun benytter fjernbetjening.

Olie

Oliestanden skal altid tjekkes med jævne mellemrum. Hvis du løber tør for olie, risikerer du at motoren tager skade. Derfor er det en god idé altid at have en ekstra oliedunk liggende bilen, så kan du fylde på ved behov.

Både nye og brugte biler forbruger olie og det er normalt, at nye biler bruger ca. 0,5 l. pr. 1.000 km.

Hvis du er i tvivl om, hvilken olie der er den optimale til din bil kan du altid spørge din mekaniker til råds. Så kan han hjælpe med at finde den olie som får bilens motor til at yde sit bedste.

Syn af bilen

Alle biler skal synes – nye biler skal synes efter 4 år, hvorefter de skal til syn hvert 2. år. Disse periodiske syn skal være med til at sikre at bilen er i lovlig stand i forhold til sikkerhed og miljø.